• De ce Inovație?

  De ce este necesar să inovezi continuu… în această lume imprevizibilă, aflată într-o dinamică exponențială, în care tehnologia schimbă fundamental comportamentul și așteptările consumatorilor? Care sunt tehnologiile care schimbă fundamental modul de lucru azi, indiferent de industrie, și care este nivelul real de maturitate al acestor tehnologii?

 • Ce este Inovația?

  Ce este inovația și câte feluri de inovație există? Vom discuta despre Inovația disruptivă (perturbatoare) în comparație cu inovația incrementală și ce fel de strategie de piață este potrivită pentru fiecare situație concurențială, respectiv segment de clienți.

 • Cum gestionezi Inovația în compania ta?

  Cum poți controla procesul inovației în compania ta astfel încât rezultatele să fie previzibile și nu un simplu pariu cu creativitatea?

  No items in this section
 • Resurse Curs
  No items in this section

About the Instructor

User Avatar Ciprian Negura

Ciprian is a senior professional with more than 20 years of experience in management consulting, telecommunications and startup mentoring. He is the Ambassador of the Singularity University in Bucharest and the Founder of Skills Of The Future, a community platform for future-ready professionals engaged in digital transformations in Romania. Ciprian has also co-founded Design Your Life, a personal development program aimed at supporting individuals in their transformative journeys and is actively engaged in the local entrepreneurial ecosystems by mentoring within various innovation hubs and startups acceleration programs. > ICA Certified Coach > Certified PMP, Member of PMI Romanian Chapter > Member of the #Next Gen Leaders Hub community

Te-ai întrebat cum reușesc unele companii, fie ele start-up-uri sau companii de dimensiuni mari, să lanseze produse și servicii atât de apreciate de utilizatori încât devin iconice pentru categoria lor? Apple, Google, Amazon sunt doar cateva dintre companiile cele mai cunoscute care încurajează inovația, ridicând-o la nivel de cultură organizațională. Dar inovația îmbracă multe forme!

  • Cum se face că cea mai mare companie hotelieră din lume la acest moment – AirBnB – nu deține niciun hotel?
  • Sau cum a reușit Uber – compania care a reușit să schimbe complet piața de mobilitate urbană – să nu aibă niciun angajat și nici flotă auto proprie?
  • Sau cum Waze – o companie înființată în 2007 în Israel, de doi tineri antreprenori – a devenit în doar câțiva ani de neînlocuit în navigația auto într-un trafic din ce în ce mai aglomerat, detronând astfel sisteme de navigație mature care păreau să domine la un moment dat această categorie?

De cele mai multe multe ori nu tehnologia este răspunsul principal la aceste întrebări! Sigur, ea joacă un rol central în fiecare dintre aceste produse și servicii. Dar succesul se datorează în primul rând unei schimbări majore de gândire, a proiectării unor noi modele de business, care modifică fundamental relațiile dintre actorii participanți – furnizori, clienți, prestatori de servicii…

Hai să înveți și tu cum poți crea produse și servicii care să să îți asigure succesul azi și în viitor! În acest ccurs vom vorbi despre Inovație, în toate formele ei:

  • Vei descoperi cum poți crea produse și servicii care să schimbe complet ”regula jocului” în industria ta, asigurându-ți astfel succesul azi și în viitor.
  • Vei afla care sunt tehnologiile care se potrivesc cu modelul tău de business dar, mai ales, cum să construiești modele complet noi prin care creezi și livrezi valoare clienților tăi, astfel încât să rămâneți relevanți și competitivi în viitor.

Cursul de Inovație Bazată pe Tehnologie face parte din Academia Skills Of The Future – Workstreamul Inovație și adresează nevoia companiilor de a se adapta continuu la schimbarea mediului în care își desfășoară activitatea, a contextului concurențial într-o economie digitală.

Audience:

Dacă ești responsabil cu dezvoltarea de produse și servicii într-o corporație, sau ți-ai înființat propria ta companie, sau pur și simplu dorești să afli cum poți crea și tu produse și servicii inovatoare care să beneficieze de progresul de azi al tehnologiei, acest curs este pentru tine!

Duration: 30 minutes

Level: beginner

Free